• Βιργινία Κεφαλά

7 Εύκολα tips για να επανέλθετε στα κιλά σας μετά το Πάσχα


Καθώς οι διακοπές του Πάσχα έφτασαν στο τέλος τους και ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του, αρχίζει το γνωστό σε πολλούς άγχος : «Πώς θα χάσω τα κιλά των διακοπών;».


Ζώντας σε μία χώρα με ισχυρή παράδοση και προσήλωση στα πατροπαράδοτα έθιμα, οι περισσότεροι από εμάς, τίμησαν για ακόμη μία χρονιά τον οβελία, τη μαγειρίτσα, τα τσουρέκια και διάφορα άλλα εδέσματα που ποικίλουν ανάλογα με την περιοχή. Συνολικά, η γιορτή του Πάσχα χαρακτηρίζεται από υπερκατανάλωση λίπους και κυρίως κορεσμένων λιπαρών οξέων που σε συνδυασμό με το αλκοόλ, τα γλυκά και την σωματική αδράνεια, συνήθως οδηγούν σε πρόσληψη βάρους.

Πώς επιστρέφουμε λοιπόν στον παλιό καλό μας εαυτό;


  1. Πρώτα απ’ όλα, αποφύγετε τις υπερβολές! Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουμε δίαιτες-εξπρές που υπόσχονται τεράστια απώλεια βάρους σε μικρό χρονικό διάστημα. Τέτοιου είδους πρακτικές σοκάρουν τον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας και τελικά, μετά το πέρας της «μαγικής» δίαιτας, σύντομα επανακτάται το χαμένο βάρος. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς τον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων.

  2. Πιείτε άφθονο ΝΕΡΟ! Μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού εκτός από την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, εξασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Κάντε μια αποτοξίνωση από τα αλκοολούχα και τα ανθρακούχα ποτά.

  3. Περιορίστε την κατανάλωση αλατιού αποφεύγοντας τα συσκευασμένα τρόφιμα και τα αρτοσκευάσματα. Με αυτό τον τρόπο, αποτρέπεται η κατακράτηση ύδατος που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην απώλεια βάρους.

  4. Αντικαταστήστε τα γλυκά με δροσερά φρούτα εποχής. Προσοχή όμως! Μην αμελείτε το πολύ σχολαστικό πλύσιμο που απαιτείται έτσι ώστε να απομακρυνθούν τυχόν φυτοφάρμακα ή άλλες βλαβερές για την υγεία ουσίες.

  5. Προτιμήστε πιο άπαχες πηγές πρωτεΐνης, όπως είναι τα πουλερικά και τα εγχώρια ψάρια. Ωστόσο μην απορρίψετε μικρά λιπαρά ψάρια της Μεσογείου όπως είναι η σαρδέλα, που αποτελούν εξαιρετικές πηγές ω-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων.

  6. Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και προϊόντα ολικής άλεσης. Έτσι θα εξασφαλίσετε την υγιή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και θα επωφεληθείτε από τις ευεργετικές δράσεις των διαιτητικών ινών σε όλα τα επίπεδα.

  7. Σηκωθείτε από τον καναπέ και απολαύστε τον ανοιξιάτικο καιρό! Κινηθείτε, βγείτε μια βόλτα, πηγαίνετε μια εκδρομή.


#κιλά #διακοπές #tips #νερό #πάσχα #λαχανικά #φρούτα #απώλειαβάρους #διατροφή

91 προβολές0 σχόλια