Προφίλ

 

Γεια σας!

Λέγομαι Βιργινία Κεφαλά και είμαι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στην Αθήνα. Κατάγομαι από την Κοζάνη, όμως τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, δούλεψα στο Κοργιαλένειο-Μπενάκιο Γενικό Νοσοκομείο (Ερυθρός Σταυρός) της Αθήνας όπου έμαθα να αντιμετωπίζω έμπρακτα ποικίλα κλινικά περιστατικά. 

Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως θέμα την μελέτη της επίδρασης του κορεσμού στον ουδό αντίληψης του γλυκού. Ένα θέμα ιδιαίτερο και πολύ διαφορετικό από αυτά στα οποία είχα εστιάσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. 

Επιπλέον, πέρασα έξι μήνες από την τετραετή μου φοίτηση, στο Wageningen University στην Ολλανδία, όπου παρακολούθησα επιτυχώς μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου. 

Μετά την αποφοίτηση μου από το Χαροκόπειο, έκανα μια μετεκπαίδευση στο πανεπιστήμιο της Padova στη Βόρεια Ιταλία, σχετικά με τη Διατροφή, το Φαγητό και την σύνδεσή τους με την Υγεία. Σκοπός μου με αυτή μου την κίνηση ήταν να εξελίξω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο και να δω τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Τον Σεπτέμβρη του 2018, ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου, στο πρόγραμμα "Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία" στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο ολοκλήρωσα τον Ιούνιο του 2020. Η διπλωματική μου εργασία ήταν πάνω στη διαχρονική μεταβολή του σωματικού βάρους και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

DSC_2351 (2).JPG

Wageningen University

Wageningen University

University of Padova

Padova